fbpx

3 tipp hogyan tedd elviselhetőbbé a jelenlegi munkádat?

Ha most olyan helyzetben vagy, hogy épp nem szereted a munkádat, váltáson gondolkozol, de nem tudod pontosan hogyan tovább, akkor ez az 3 tipp segít majd abban, hogyan indulj el.

Bármilyen élethelyzetre igaz, hogyha megrekedtél, rögtön lépni vagy lezárni nem biztos, hogy jó megoldás. Körbe kell járni a helyzetet és megnézni mi is a probléma gyökere. Olyan ez, mint egy rossz párkapcsolat, akkor kell lezárni, amikor pont itt az ideje, elmenekülni sosem megoldás. De ha megérett rá valaki, akkor igen lehet, hogy váltani kell.


Kezdd ott, ahol vagy!

Egy személyes példán keresztül szeretném bemutatni, hogyan lehet jól kijönni egy helyzetből, amiben most úgy érzed elakadtál. Úgy, hogy az élet saját maga mutassa meg a megoldást és az utat, amin menned kell tovább.

Angliában éltem már majdnem harmadik éve vállalkozóként, a munkámat szerettem és nem voltam helyhez kötve sem, bárhol lakhattam volna. Kezdtem nem jól érezni magamat kint, úgy éreztem nem vagyok a helyemen, megrekedtem. Úgy éreztem itt az ideje szintet lépnem a vállalkozásomban is, de nem láttam mi a következő lépés.

Nem változtattam semmin a környezetemben, hanem elkezdtem magamon dolgozni. Ez egy több hónapos önfejlesztő munka volt. És megszületett a megoldás, így költöztem haza Budapestre. A munkám ugyanaz, de szintet tudtam lépni a vállalkozásomban és úgy érzem a helyemen vagyok.

Ez az én utam és az én megoldásom, a tiéd lehet, hogy egy egészen más út lesz, de egy biztos kezdd ott, ahol vagy!

 

Kezdj el másképp gondolni a mostani munkádra!

A job crafting módszer erre tökéletes, nagyon hasznos eszköz, amivel elindulhatsz a megoldás felé vezető úton.

Ez nem azt jelenti, hogy úgy teszünk mintha minden rendben lenne és nem szembesítjük magunkat a valósággal, de amíg nem jutunk el a megoldásig, ott kell megpróbálni jólérezni magunkat, ahol vagyunk. Tekints ezt amolyan túlélő eszköznek az átmeneti időszakra.

Lehet, hogy nehéz lesz megválaszolni a kérdést, de próbálj meg legalább három dolgot felsorolni, amit szeretsz a munkádban:

Mi az a három dolog, amit szeretsz a jelenlegi munkádban?

 

Ez lehet bármi és nem feltétlenül kell nagy dolgokra gondolni. Például: szép a kilátás az irodából, finom a kávé, kedves a recepciós stb.

Ahol a fókusz ott az energia, így, ha csak a rossz dolgokra fókuszálsz, azokat erősíted. Vegyél tudomást róluk, de ha oda teszed be az összes energiát, az nem segít kijutni ebből a helyzetből.

 

Építs be az életedbe új szokásokat!

A wikipédia szerint a szokások apró döntések, amelyeket meghozunk és olyan tevékenységek, amelyeket minden nap megteszünk. A mindennapi életünk a szokásaink összessége. De nem mindegy, hogy jó vagy rossz szokásokról beszélünk.

A jó szokások, mint például az, hogy rendszeresen kitakarítasz vagy rendet raksz, segítik az életedet. A rosszak gátolnak abban, hogy teljes és boldog életet tudj élni.

A változás pedig bármilyen területen csak apró lépésekkel és változtatásokkal érhető el. Mire gondolok pontosan? Akár ülj át másik asztalhoz, vagy menj munkába reggel más útvonalon,

Keress egy apró dolgot, amit még ma meg tudsz változtatni a munkádban, és kezdj el a változás útjára lépni, hogy te is megtaláld azt, amit igazán szeretsz csinálni!

 

 

 

Ha úgy érzed elakadtál: kattints ide!

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

www.nagyklara.hu

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között

 

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!