fbpx

5 tipp, hogyan teremtsd meg az álommunkát?

Minden ott kezdődik, ahol vagy, nem ott, ahol gondolod, hogy most lenned kéne. Az alap probléma legtöbb esetben a halogatás, emiatt nem jutunk el oda, ahova szeretnénk. Így lesz az álommunka csak egy távoli cél, ami örökre álom marad.

 

Te hol tartasz most és hová szeretnél eljutni? Közel van az álommunka vagy távol?

 

Ne misztifikáld túl az álommunkát

Direkt használtam ezt a kifejezést, hogy álommunka, ami teljesen kifejezi azt, hogy mi ennek az előnye meg a hátránya.

Előnye, hogy amíg ez nem válik valósággá, álmodozhatsz róla a szürke hétköznapokon az irodában ülve és ez egy jó érzéssel tölt el, könnyebbé teszi elviselni a valóságot. Ez nem gond akkor, ha nem ragadsz meg ebben az állapotban, mert kezdőlökésnek vagy motivációnak ez nagyon jó. Nyilván azért akarja valaki megtalálni az álommunkát, mert a jelenlegi munkáját nem szereti és egy jobb élet reményében elkezd álmodozni. De ha nem lép a megvalósítás útjára és folyamatosan a tökéletes pillanatot várja, akkor ez az álommunka csak álom marad.

Nem kell mindenkinek megváltani a világot vagy híresnek lennie, az a lényeg, hogy azt találd meg, ami a tiéd és téged boldoggá tesz.

 

Hol tartasz és mi az elakadás?

Segítségül hoztam neked egy kérdéssort, amit, ha megválaszolsz pontos képet kapsz arról hol tartasz most, milyen messze van tőled az álommunka?


– Milyen munkát végzel most és hogy érzed magad benne?

– Ha elemként képzeled el magad, és a mostani munkádra gondolsz, hány százalékosan vagy feltöltve?

– Mi szerettél volna lenni felnőttként? Mi volt a gyerekkori álmod, hobbid?

– Most milyennek képzeled el az álommunkát?

– El tudod hinni azt, hogy az álommunka megélhetést biztosít a számodra?

– Szerinted megvalósítható ez az álommunka?

 

Alakíts ki új nézőpontot

Konkrét példát hoztam neked, amin keresztül te magad is letesztelheted, hogy mennyire vagy rugalmas és egyszerre több nézőpontból látni egy adott helyzetet.

Nézd meg jól a képet, mit látsz?

Annyit súgok, hogy egy idős és fiatal nő is van a képen. A nézőpontváltás sosem könnyű, főleg, ha nagyon a megoldásra fókuszálunk. de ha most úgy érzed el vagy akadva az álommunka felé vezető úton, akkor válts nézőpontot és lehet, hogy a megoldás is láthatóvá válik számodra.

 

Tisztázd le mit akarsz

Konkretizáld az álommunkát, vagy legalábbis kezdd el körvonalazni. Töltsd fel tartalommal, adj neki nevet, helyszínt, nevezd meg pontosan a havi bevételedet, kikkel szeretnél együtt dolgozni. Lehet, hogy nem megy rögtön, de kezdd el, dolgozz ezen a projekten, mert ha nem tisztul le benned a kép, nem fogod megtalálni a helyes irányt sem.

 

Kezdd el még ma!

Lehet nem ma talál rád az álommunka, de már ma tehetsz érte. Lépésenként kell haladni, egy hegyet sem rögtön a csúcsánál kezdesz el megmászni.

Tedd fel magadnak a kérdést mi az, amit már ma megtehetsz, hogy egy lépéssel közelebb kerülj az álommunkához? Aztán jöhet a következő lépés és így tovább.

Készíts egy akciótervet és minimum négy konkrét lépést írj le, határidőkkel, ami mellett el tudod kötelezni magadat.

 

 

Ha úgy érzed elakadtál: kattints ide!

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

www.nagyklara.hu

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között

 

 

 

 d

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!