fbpx

5 tipp, hogyan valósítsd meg a karrier álmaidat

 

Miért nem sikerül?

Szép dolog a hit meg az, hogy néha útmutatást kérünk, igen az is sokat segíthet egy elakadásban. De tenni is kell érte. És persze ilyenkor jön a kifogások hada. Hogy miért nem lehet ezt vagy azt, mert ezért meg azért nincs idő vagy pénz. Ok értem, meg hihető is, de valahogy el kell kezdeni! Az ideális állapot megteremtése nem magával az ideális állapottal kezdődik. Úgyhogy van egy rossz hírem meg egy jó hírem!

A rossz hír az, hogy ha nem teszed meg az első lépest, kifogás lesz, de változás nem! A jó hír az, hogy nem kell rögtön egyszerre mindent megoldani, csak azt az első lépést kell megtenni. De anélkül nem megy!

Várhatsz a csodára, de ha nem teszel érte, nem fognak megvalósulni a karrier álmok, célok.

Hogyan sikerülhet?

 Sokan azt gondolják, hogy van valami nagyon nagy titok. És akik sikeresek, azok már biztos birtokában vannak ennek a titoknak. Nem így van. Persze ez nagyon szuper marketingfogás, de nem létezik titok. Csak a lusta emberek próbálnak ebben hinni, akik instant megoldást szeretnének, mert nagyon jól hangzik.

Nagyon egyszerű hétköznapi dolgokra van csak szükség, amiket, ha pontról pontra betartasz, akkor sikeres lehetsz és megvalósíthatod a karrier álmaidat.

1.tipp: INDULJ EL!

Igen van, aki már itt elbukik. Álmodozik tervezget, mindenféle előadásokra, workshopokra jár, de nem cselekszik. Nem lép, nem indul el, nem teszi meg az első konkrét, apró lépést. És nyugtázza magában, hogy hát ez a módszer sem működött. Tegyük fel, hogy álmaid vállalkozását szeretnéd felépíteni, de nem teszel semmit. Pedig első lépésnek tökéletesen elegendő lenne elmenni egy könyvelőhöz és átbeszélni a hivatalos lépéseket. Ez tényleg ennyire egyszerű.

2.tipp: AZ AKADÁLYOK A SEGÍTŐK!

Ha jön egy akadály, nem kell rögtön feladni. Az akadály vagy hívhatjuk problémának is egy útjelző. Mutatja mikor kell irányt váltani vagy valamit megváltoztatni, átgondolni, elengedni. De egy akadály miatt nem kell mindent feladni rögtön és visszavonulni. A sikeres emberek rengeteg akadályon átverekedték magukat, néha úgy hogy talán észre sem vették, mert közben végig a megoldásra fókuszáltak.

3.tipp: KERESS MOTIVÁCIÓT!

Ehhez jól jön némi segítség. Egy mentor vagy coach személyében, aki támogat motivál a nehéz időszakokban. Nem szégyen segítséget kérni vagy bevallani magadnak néha, hogy egyedül nem megy. Mindenkinek van olyan időszak az életében, hogy fogytán az ereje, a motivációja, lelkesedése. Vagy túl sok a tennivaló és nem tudja, hogy fogjon hozzá.

4.tipp: LEGYEN TERVED, DE HA KELL TUDJ ÚJRATERVEZNI!

Igen legyen egy terved, de tudj újratervezni, ha a helyzet úgy kívánja. Vannak az úgynevezett kilépési pontok, ahol válthatsz irányt az adott helyzetnek megfelelően. Ezeket a kilépési pontokat, akkor fogod észrevenni, amikor a közelébe érsz. Ilyenkor mérlegelni kell, hogy megéri-e ragaszkodni az elképzelt tervedhez vagy jobb váltani. Legyél rugalmas, de ne add fel a célt.

5.tipp: LÉGY KITARTÓ!

Igen az egy nagyon közhelyes mondat, de igaz. Könnyebb mondani, mint betartani, de enélkül messzire nem lehet eljutni. Ne add fel az első akadálynál vagy nehézségnél! Kitartóan vidd végig, amit elterveztél, mert a sikerhez és az álmok megvalósulásához, néha hosszú út vezet. Nem hullik minden az öledbe egyszerűen és könnyen.

 

Ha további kérdések merülnek fel benned keress nyugodta!

Ha első alkalommal jársz nálam, lehetőséged van egy 60 perces kedvezményes konzultációra, élj a lehetőséggel: kedvezményes online konzultáció

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!