fbpx

Az elszalasztott lehetőség

Az igazi hivatás egy lehetőség, amivel sokan nem élnek. Mi az elszalasztott lehetőség? Miért nem tudsz vele élni, miért félsz tőle és miért nem veszed észre? Van olyan, hogy túl késő?Mi az a lehetőség?

Neked mit jelent a lehetőség? Ez egy érdekes kérdés. A lehetőség lehet egy döntés eredménye, vagy egy vágy életre hívása, akár válasz a külvilágtól.

Ha az egyént helyezzük be a társadalomba, akkor belőle indul ki minden, ha a társadalmat egy nagy egészként szemléljük és az egyént annak a részeként, akkor látható, hogy van kölcsönhatás.

Tulajdonképpen minden lehetőség az életben, az is, ha bemész egy boltba, hiszen lehetőséged van abból vásárolni, ami az aktuális kínálat. Egy nap döntések sorozata, amik lehetnek rövid, közép és hosszútávúak. Például az, hogy milyen sajtot veszel a boltban, vagy hogy milyen munkát választasz, de ezek nem azonos mértékben határozzák meg az életed.

Tegyük fel szeretnél valamit, vágysz rá, jön egy lehetőség, ott van előtted és dönthetsz élsz  vele vagy sem.

Élsz vele vagy sem?

 

Mi lehet az akadályozó tényező?

Igen van olyan, hogy valaki vár valamire, ami megérkezik egy lehetőség formájában és nem veszi észre, vagy észreveszi, de megijed tőle, nemet mond rá és elmegy mellette. Aztán évek múlva csodálkozik, hogy miért nincs még meg az az igazi hivatás, vagy bármi más, amit annyira szeretett volna megvalósítani.

 

Példának egy tanmeséből hoztam részletet:

„Él egy régi történet egy emberről, akinél, hogy hogy nem, de egy éjjel megjelent egy angyal, és csodálatos dolgokról mesélt neki, amelyek az életben várnak rá. Minden lehetőség adott lesz számára, hogy hatalmas vagyonra tegyen majd szert, a társadalom megbecsült tagja lehessen, és egy gyönyörű nőt vegyen feleségül.

Emberünk egész életében várta, hogy az ígért csodálatos dolgok valóra váljanak, de nem történt semmi és végül egyedül, és szegényen halt meg. Amikor a Mennyország kapujához ért, meglátta az angyalt, aki sok-sok évvel ezelőtt meglátogatta álmában, és felelősségre vonta:

-Te hatalmas vagyont ígértél nekem, társadalmi rangot és gyönyörű feleséget. Egész életemben vártam, de nem történt semmi.

– Én neked nem ígértem ezt – válaszolt az angyal. Én ezeknek a dolgoknak a lehetőségét ígértem neked, de te elmulasztottál élni ezekkel a lehetőségekkel.

Az ember megdöbbent.

– El sem tudom képzelni, miről beszélsz! – mondta.

– Emlékszel, egyszer volt egy ötleted, de te féltél, hogy nem sikerül, ezért nem tettél semmit? – kérdezte az angyal.

Az ember bólintott.

– Mivel te visszautasítottad a megvalósítást, az ötletet néhány év múlva egy másik embernek adták, aki nem ijedt meg a nehézségektől, és ha visszaemlékszel, akkor ez az ember az egyik leggazdagabb ember lett a környéken.”

 

Úgy élj mintha minden nap az életed utolsó napja lenne

Mi a megoldás? Nagyon egyszerű, az összes ilyen lehetőség mindig komfortzónán kívüli, pont emiatt visz előre és segít fejlődni, ettől lehet ijesztő és kihívással teli. Mit tehetsz, ha felismersz egy ilyen lehetőséget és elakadást?

  • Dolgozz magadon és dolgozd ki az elakadásokat, blokkokat, hogy ki tudj lépni a komfortzónából.
  • Élj úgy mintha minden nap életed utolsó napja lenne, hidd el az élet a komfortzónán kívül van és ott kezdődik csak igazán. Ha visszanézel, majd bánni fogsz mindent, amit nem tettél meg, de szerettél volna csak féltél tőle.

Az elszalasztott lehetőség, soha többet nem jön vissza!

 

 

Ha úgy érzed elakadtál: kattints ide!

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

www.nagyklara.hu

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között

 

 

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

* kötelező mezők
 
 
 
 

You have Successfully Subscribed!