fbpx

5 tipp, hogyan használd a Design Thinking rendszert a sikeres karrierváltáshoz

 

A karrierváltás egy olyan folyamat, amihez nagyon sok összetevőre van szükség, jó időben jó helyen kell lenni, ahhoz, hogy ez sikeres legyen. Ez akkor lehetséges, ha tudatosan előkészítjük és felkészülünk rá.
Hogyan tegyük ezt, milyen technika segítségével? Ebben a cikkben a Design Thinking módszert mutatom be és kapsz 5 olyan tippet, ami segít abban, hogy sikeresen tudj karriert váltani ennek segítségével.

 

Mi az a Design Thinking?

Ez egy motivációs stratégia, ami a kreatív gondolkodást ötvözi a dizájnerek vizuális érzékenységével és az üzleti szemlélettel. A jobb agyféltekére épít. A design thinking lényege, hogy vegyünk észre minél több megoldást és ötletet egy-egy problémával kapcsolatban, figyeljünk a valós igényekre és mindezt úgy, mintha játszanánk. Így egy kreatív folyamaton keresztül, jutunk el a végső megoldáshoz.

Használhatunk benne brainstorming elemeket, időmenedzsment eszközöket, mindmapet, interjú technikákat, grafikai megoldásokat, tervezési- és szervezési módszereket.

A módszer leghíresebb szószólója a Szilícium-völgyi tanácsadócég, az IDEO vezetője, Tim Brown.


Hogyan válts karriert?

Az első és legfontosabb kérdés, hogy valóban szükség van e karrierváltásra, vagy nem. Ha igen, tedd fel magadnak a kérdést, hogy készen állsz-e a váltásra. Érdemes azt is letisztázni, hogy mi az, amit már nem akarsz, mert ez segít megtalálni azt, hogy mit is szeretnél valójában. Ehhez a legjobb egy karrier coachot vagy tanácsadót igénybe venni, aki segíthet neked ezeket letisztázni. Így lesz egy profi listád arról, hogy mit is szeretnél valójában, ezzel érdemes útnak indulni.

Ha erről szeretnél többet megtudni kattints a linkre: így indulj el. 

 

5 tipp, hogy sikeresen tudj karriert váltani


Ha megszületett benned az elhatározás, akkor már csak egy technikára és arra az öt lépésre van szükséged, ami végigvezet ezen a folyamaton. Ez a technika a Design Thinking.

  1. Tipp: Csendesedj el és érkezz meg a jelenbe, meg kell találnod a kiindulási pontot. Ezt csak tiszta és csendes elmével lehet. Káoszban nehéz tisztán látni. Itt nagyon hasznosak lehetnek a jobb és bal agyféltekét összehangoló gyakorlatok.
  1. Tipp: Találd meg az okot, miért szeretnél karriert váltani? Több oka is lehet, nem csak egy. Egészen addig tedd fel magadnak a kérdést, amíg úgy érzed kifogytál az okokból. Mindent írj le, azt is, ami szerinted fontos és a kevésbé fontos dolgokat is.
  1. Tipp: Ötletelés, írj listát a lehetőségekről. Több szempontból is vizsgáld meg. Ne csak abban gondolkodj, ami éppen adott. Tágítsd a kört és játssz el a gondolattal, hogy mi lenne, ha. Adj bőven időt ennek a folyamatnak, mert a változáshoz kell, hogy tudj a dobozon kívül gondolkodni.
  2. Tipp: Terv elkészítése, tisztázd le milyen lépéseket teszel meg készíts egy stratégiát. Legyen egy időintervallum is, amit meghatározol, így biztosan elkerülheted a halogatást.
  3. Tipp: Tesztelés, ültesd át a gyakorlatba az elkészült stratégiát és időtervet. Haladj apró lépésekben tudatosan és ha valamin útközben változtatnod kell változtass. Légy rugalmas de fontos, hogy tartsd az irányt.

 

Hogyan indulj el?

Ha úgy érzed még szükséged van motivációra a karrierváltáshoz akkor olvasd el egy korábbi cikkemet, ami segít a karrier álmaid megvalósításában: kattints a linkre

Vagy kattints erre a linkre, ahol személyes segítséget kaphatsz tőlem: itt kérheted a kedvezményes konzultációt

Nagy Klára
Karrier tanácsadó és üzleti mentor
www.nagyklara.hu
info@nagyklara.hu
+36-30-866-3243
Elérhető hétköznap 10-18 óra között
 
Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!