fbpx

Miért nem sikerül? – Ezt a 4 fontos lépést ne hagyd ki, ha sikeres szeretnél lenni!

Amikor új célokat szeretnénk megvalósítani, vagy megoldani egy karrierrel, vállalkozással kapcsolatos élethelyzetet, új erőforrásokra van szükség. Igen ez nagyon jól hangzik, de felmerülhet benned a kérdés, hogyan? Hiszen pont akkor nem tudsz új energiákat, vagy lehetőségeket teremteni, amikor még csak megfogalmazódik benned a cél, vagy épp azzal vagy elfoglalva, hogy mi nem működik, mi az, amin változtatni kéne A legnehezebb egy cél megvalósításában az elindulás és az, hogy kitartó tudj lenni. Ha ez megvan már el is érted a célodat.


Légy tisztában a siker törvényeivel!

A siker, a boldogság és az eredményesség összekapcsolódik. Fontos, hogy a gondolataid összhangban legyenek a tetteiddel. Ehhez tisztában kell lenned a saját tudatos és tudatalatti motivációiddal. Ez lehet negatív és lehet, hogy nem is tudsz róla, így gátolni fogja a sikert. Ahhoz, hogy valós és tartós változást érj el, a hozzáállásodnak és az ehhez kapcsolódó szokásoknak (viselkedésednek) is változnia kell. Apró dolgokkal kezdd! Csinálj valamit másképp, menj más úton dolgozni, változtass a reggeli rutinodon, legyen az bármi, de csináld úgy, ahogy eddig még nem!


Elgondolkodtató kérdés: Mit jelent neked a siker? Mitől lesz sikeres az életed? Honnan fogod tudni, hogy sikeres vagy?

Idézd fel a múltbéli sikereidet!

Mi az, ami már működik, amit a múltban sikerrel alkalmaztál, számodra felhasználható múltbéli tapasztalat?

Ha a jövőben sikeres szeretnél lenni, de nem tudsz benne hinni, nézz körül a múltban. Koncentrálja arra, ami már működött, ne arra, ami most nem működik. Idézd fel pontosan, mi történt, amikor sikeresnek érezted magadat. Mindenkinek van ilyen az életében, lehet, hogy ma már egyértelműnek tűnik, hogy valami a múltban megtörtént, de akkor hatalmas kihívás volt számodra. Ha segít, akkor írj egy listát, azokról a múltbéli sikereidről, amik számodra most a jelenben erőt adhatnak az aktuális célod eléréséhez.


Elgondolkodtató kérdés: Mi az, amit már sikerült elérnem a múltban? Mit tettem hasonló helyzetben, mint, amiben most vagyok? Hogyan sikerült megoldanom egy hasonló problémát?


Aktivizáld az energiákat, indulj el!

Minden gondolatnak, cselekedetnek van egy energiája, ha ez nem rezonál a céllal, akkor elindulni is nehéz, sőt a cél nem fog megvalósulni. Mire gondolok pontosan? Sokszor van olyan, hogy lelkesedünk valamiért. hirtelen belevágunk aztán alábbhagy a lelkesedés, idő előtt abbahagyjuk, feladjuk, vagy az első kudarcig bírjuk, de nem fogunk eljutni a sikerig. Miért? Mert már az induláskor nem volt jó a frekvencia, amire az energiáddal ráhangolódtál, ezért előre megjósolható volt, hogy sikertelen vállalkozásba fogsz. Egyszerű lazító meditációval is meg tudod ezt változtatni, és nem kell naponta órákat meditálnod elég a 10 perc, ami csodákat tesz. Ezzel át tudod hangolni az energiáidat és segít rákapcsolódni a siker frekvenciájára.

Elgondolkodtató kérdés: Egy energia skálán, ahol 1 a nagyon alacsony energiaszintet jelöli 10 pedig a legmagasabb energiaszintet, hova tennéd most magadat? Hányason kéne lenned ahhoz, hogy azt érezd sikerülhet a célod?


Legyél kitartó!

Az utolsó és egyben legfontosabb lépés, hogy legyél kitartó! A kitartó ember tudatos, legfőképpen céltudatos. Ehhez kell egy fajta megoldásfókuszú gondolkodás, ami nem a problémát nagyítja fel, hanem azt helyezi előtérbe, hogyan mi a megoldás. Sokan összekeverik ezt a pozitív gondolkodással. Az önmagában nem elég, hogy szépnek lásd a világot, erősnek is kell lenned, mert kihívások nélkül nincs siker. Mire van szükséged, hogy kitartóan végig tudj menni a célod felé vezető úton?

  • kiegyensúlyozott és fókuszált erőfeszítés
  • helyzetek egyértelmű felismerése
  • figyelmes tudatosság
  • lelki egyensúly, pártatlan megfigyelés, amikor nem hagyod, hogy a vágyak és az elégedetlenség eluralkodjon rajtad.

Elgondolkodtató kérdés: Mennyire bízol magadban, hogy meg tudod oldani a felmerülő problémákat egy 1-10-ig terjedő skálán, ahol az 1 az egyáltalán nem bízok magamban és a 10 a maximálisan megbízok magamban? Hányason kéne lenned ahhoz, hogy tudd kitartóan végig tudsz majd menni a célodig vezető úton?Ha úgy érzed elakadtál: kattints ide!

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

www.nagyklara.hu

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

* kötelező mezők
 
 
 
 

You have Successfully Subscribed!