fbpx

Év végi inspiráció

A kreativitás jó dolog, ami kisegít a bajból, és könnyebben megtalálhatjuk általa a megoldást, ami előrevisz minket. Az élet természetes és számunkra harmonikus formáját is így tudjuk a legegyszerűbben megélni, erőlködés nélkül. Így leszünk igazán a helyünkön, így tudjuk megélni az igazi hivatásunkat és önmagunkat.

 

Hogyan legyek kreatív, ha összecsaptak a hullámok a fejem felett?

Ha benne vagy a flowban a kreativitás hiánya nem létezik, szinte csak visznek magukkal az életben a folyamatok. Ha nincs flow nincs kreativitás, ha nincs kreativitás, nincs flow.

Mindenki kreatív, de vannak, akik könnyebben kapcsolódnak rá erre a hullámhosszra és vannak, akik nehezebben. Ez személyiségtől függ. Van azonban olyan élethelyzet, amikor fáradtabbak vagyunk, leterheltek és nehéz inspirálódni, előhozni a kreatív oldalunkat.

Ilyenkor az történik, hogy leszűkítjük a látóterünket és szem elől tévesztjük a lehetséges növekedést, kreativitást.
A megfelelő látótérre van szükség, ez egy tanulható és fejleszthető tudatállapot. Olyan ez, mint amikor kihúzod a konnektorból a lámpát, hiába kapcsolod fel, ha nincs áram alatt nem fog világítani. Újra vissza kell dugni és felkapcsolni, hogy újra világítson.

Az előttünk lévő kihívás tisztázásához nem elég megfogalmazni, hogy mit akarunk csinálni. Tisztában kell lennünk a saját motivációnkkal és vágyainkkal.

 

Mik a lépések?

A kérdések segítenek megtalálni a választ és elindítani benned egy transzformációs folyamatot, ami segít az új tágabb nézőpont megtalálásában.

– Pontosan mi a kihívás, vagy a lehetőség?

– Valós egyáltalán?

– Miért dolgozom ezen?

– Öt év múlva még számítani fog?

– Összhangban van ez az értékrendemmel?

– Mi az, amit már most tudok?

– Mi az, amit még tudnom kell?

– Hogyan fogom ezt megtudni?

 

Ha megvannak a válaszok jöhet a megvalósítás, tágabb nézőponttal egy nehezebb helyzetben is garantált az előrelépés és a kreatív megoldás.

 

 

Ha úgy érzed elakadtál: kattints ide!

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

www.nagyklara.hu

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!