fbpx

Évtervezés másképp, hogy ne csak álom legyen a siker!

Az év végi számvetés, újévi célkitűzés ideje most van, de mit kell tenni ahhoz, hogy amit leírunk, megtervezünk, ne csak egy álom maradjon, hanem meg is valósuljon 2022-ben.

 

A célkitűzés csapdái

Sokszor összekeverjük a végcélt az eszközzel. Hogy ez ne történjen meg a köztes cél és a végcél közti különbséget kell észrevennünk.  Vishen Lakhiani fogalmazza meg a különbséget A csodálatos elme kódja című könyvében! A végcélok a szeretetről szólnak, tartalmasabbá teszik az életed, általuk azért sajátítasz el új készségeket, mert ez örömet okoz számodra. A végcélok a lelkedből szólnak, nem mások elvárásainak akarsz általuk megfelelni vagy mert megfizetnek érte. Életed legjobb élményei a végcélok.

Joe Vitale mondta, hogy „Egy jó célnak kicsit meg kell ijesztenie és nagyon fel kell izgatnia téged.” A félelmetes és az izgalmas, két olyan dolog, ami a megfelelő végcélokhoz társul.

A köztes célok inkább a társadalmi elvárásokból, másoknak való megfelelési kényszerből fakadnak, ezek nem tesznek téged igazán boldoggá, akkor sem, ha eléred őket. De ezek is lépések, amik elvezethetnek a végső felismeréshez, hogy valójában mit is akarsz te a saját életedben.

 

Ha vannak céljaid tesztelt le, az alábbi kérdések segíthetnek abban, hogy el tudd dönteni ezek köztes célok vagy végcélok?

Valóban a te célod vagy valaki másé?

Miért szeretnéd elérni, mit ad neked?

Tényleg szeretnéd, vagy csak jónak tűnik?

 

Mikor nem valósul meg?

 

Ha van egy célod és nem valósul meg, akkor két oka lehet, vagy nem a te utad, vagy az akadályozó hitrendszereid miatt nem vagy még rá kész, hogy ezt meg tudd valósítani. Néha vannak dolgok, amik jónak tűnnek, például divatos szakma lett a segítőfoglalkozás, de nem mindenkinek ez az útja és nem biztos, hogy kell, hogy ez legyen.

Ha valakinek tényleg az, akkor, ha tesz érte sikeres lesz benne, ha nem akkor felesleges erőltetni csak azért, mert divatos. De tegyük fel ez az utad, viszont van egy olyan tudatalatti akadályozó hitrendszered, hogy nem lehet megkérni az árát a tudásodnak, amivel segítesz az embereknek, akkor emiatt nem fog sikerülni, mert sosem fogsz tudni megélni belőle.

 

Hogyan legyél sikeres 2022-ben?

Tedd fel magadnak a három legfontosabb kérdést:

– Milyen tapasztalatokkal szeretnél gazdagodni az életed során?

– Mi az, amit szívből szeretnél elérni a karrieredben?

– Mit tehetsz meg már ma ezért és mi akadályoz ebben, amin dolgoznod kell?

 

Ha kitakarítod a negatív hitrendszereket és helyet adsz az újnak, szívből fogalmazod meg a céljaidat és nem másoknak vagy az elvárásoknak akarsz megfelelni, járod a saját utadat, akkor a siker garantált.

 

Ha úgy érzed elakadtál: kattints ide!

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

www.nagyklara.hu

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között

 

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!