fbpx

Te elég kitartó vagy? Hoztam egy izgalmas sikersztorit is, ha motivációra lenne szükséged.

Te elég kitartó vagy? Mi a karrierálmod? Mit szeretnél megvalósítani?

 

Ha szeretnéd megtalálni az igazi hivatásodat, akkor kitartónak kell lenned. Van, aki csak álmodozik arról, hogy egy nap majd azzal foglalkozik, amivel igazán szeretne, de valahogy sosem valósítja meg az álmát. Ez hatványozottan igaz, amikor valaki vállalkozó szeretne lenni. Szabadságra vágyik, azt szeretné, hogy ne legyen főnöke és saját magának tudja beosztani az idejét és végre azt csinálja, amit igazán szeretne.

Sajnos van egy rossz hírem, ingyen nem adnak semmit, úgyhogy az álmaidért kitartóan meg kell dolgoznod. Az igazi hivatásod nem fog csak úgy az öledbe hullani, és nem az fogja majd jobbá tenni az életedet. Ha most nem érzed jól magad ott, ahol vagy és csak egy álom munkát kergetsz, akkor ezt egy életen át hajszolhatod, nem fogja megadni azt az érzést, amit valójában keresel.

Ez pont olyan, mint keresni az igazit, mikor nem vagy boldog és várod, hogy eljöjjön a szőke herceg/hercegnő fehér lovon, mert akkor majd minden milyen jó lesz és értelmet nyer az életed. Nem ilyen nem lesz, ha ez a cél, akkor maximum annak az illúzióját éled majd meg, amit te éppen igazinak gondolsz. Majd egyszer csak lehull a lepel és megint ugyanott találod magad, ahonnan elindultál. Munkával ugyanez a helyzet.


Egy sikersztori, ami megmutatja milyen az, ha megdolgozol az álmaidért

Nagyon szeretem az inspiráló karriertörténeteket, életutakat, életrajzi regényeket. Az Üzleti Szakkönyvtár sorozatban jelent meg az, Akik a világot mozgatják – Sikeres üzletemberek című könyv, ebben találtam egy nagyon inspiráló történetet, amit most veled is szeretnék megosztani, hátha segít neked abban, hogy megvalósítsd az álmaidat.

Biztosan hallottál már a The Body Shop kozmetikai vállalatról, ami Anita Roddick brit üzletasszony nevéhez fűződik. 1976-ban nyitotta meg első környezetbarát kozmetikumokat árusító üzletét. Az első üzletben, amit hitelből indított el, Anita saját maga kézzel feliratozta a címkéket. Kezdetben a termék csomagolása minimális és újrafelhasználható volt. A falat pedig nem azért festették zöldre, hogy jelezzék részvételüket a zöld mozgalomban, hanem hogy a nedves foltokat eltakarják. A brightoni bolt felvirágoztatása után, Anita a szomszédos Chichesterben szeretett volna egy újabbat nyitni. A bank visszautasította a hitelkérelmét, ezért egy helyi üzletembertől kért segítséget. Az első néhány boltot barátai és családja vezették, majd Anita és férje franchise formában kezdték terjeszteni a koncepciót.

Roddick nem szokványos kozmetikai üzletet indított el a The Body Shop egészen más volt, ő nem állított különleges dolgokat termékeiről. Egyáltalán nem is reklámozta magát, főként a szóbeszédre bízta, hogy vásárlókat csábítson a boltjaiba. Olyan termékeket akart készíteni, amelyek tényleg hatnak és nem olyanokat, amelyekkel a kozmetikai ipar vezeti félre a nők millióit. A profitjából elveket karolt fel és jó ügyek mellé állt. 1998-ban leköszönt vezérigazgatói posztjáról és kevesebbet foglalkozott a The Body Shoppal, idejét annak szentelte, hogy olyan ügyekre hívja fel a figyelmet, amelynek sorsát a szívén viseli a The Roddick Foundation égisze alatt. Könyveket is írt, arra buzdította az embereket, hogy aktívan vegyenek részt a világ megváltoztatásában. 2007-ben Anita elhunyt.


Mi a tanulság?

Nagyon inspiráló történet, ez a nő kihozta a maximumot a karrierjéből, haladt az igazi hivatás útján, dolgozott keményen, ha kellett és kitartó volt. Ennek eredményeként sikeres lett.  Érezte mikor kell váltani és haladni tovább. Az igazi hivatás nem egy stagnáló dolog, még akkor sem, ha megtalálod és beleállsz, ahogy te változol változik az út is, neked csak végig kell menni ezen az úton. De el kell indulnod és végig is kell menned. Ha nem vagy kitartó, ezt nem fogod véghez vinni és egész életedben csak egy álom marad az igazi hivatásod megélése.


Ha úgy érzed elakadtál: kattints ide!

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

www.nagyklara.hu

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!