fbpx

HOGYAN TALÁLD MEG A MIÉRTEDET A HIVATÁSODBAN MINITANFOLYAM I.

Miért fontos, hogy megtaláld a miértedet a hivatásodban?

 

Miértje mindenkinek van, ez egy olyan mélyen rögzült cél vagy hit, amiből az inspirációnkat merítjük, akkor is, ha éppen nehéz vagy kihívásokkal teli időszakot élünk.

 

Mi van akkor, ha még nem találtad meg a miértedet?

Miérted neked is van, biztos lehetsz benne, hogy létezik. Van, aki már megtalálta és van, aki még nem. Ha te még nem találtad meg az nem azt jelenti, hogy nincsen. Van, de lehet, hogy még nem ismerted fel, lehet, hogy még nem tudod, hogyan fogalmazd meg.

Ha szeretnéd megtalálni, vagy tisztábban látni netán csak újra gondolni a miértedet a hivatásodban, akkor ez a minitanfolyam neked szól.

Kezdjünk neki!

 

Hogyan használd ezt a három részes minitanfolyamot?

 

Ez a minitanfolyam három részből áll:

I. rész: Miért fontos, hogy megtaláld a miértedet a hivatásodban?

Megalapozzuk a miérted felfedezését, megismerését, hogy tisztában legyél azzal, mit keresel valójában.

II. rész: Hogyan találd meg a saját miértedet a hivatásodban?

Végig vezetlek egy folyamaton, ami segít a saját miérted megtalálásában, újragondolásában.

III. rész: Dolgozd ki a saját miért-nyilatkozatodat!

Elkészítjük a saját miért- nyilatkozatodat, ami segít összegezni és a gyakorlatba átültetni a miértedet. Ez fog támogatni abban, hogy sikeres legyél a hivatásodban, vagy ha elakadásod van tudj tovább haladni.

Minden fejezethez találsz egy blogcikket és egy videót.

 

Az arany kör modell- a három bűvös összetevő

Minden ember életpályája három szinten működik

  • mit teszünk?
  • hogyan tesszük?
  • és miért tesszük?

 

Azt általában mindenki tudja, hogy milyen munkát végez, milyen terméket értékesít vagy milyen szolgáltatást nyújt. Sokan azt is meg tudják fogalmazni hogyan végzik a munkájukat és mi különbözteti meg őket a sokaság többi tagjától. Nagyon kevesen vannak, akik meg tudják azt is fogalmazni, hogy miért éppen azt a munkát végzik, amit.

A legtöbben talán azt mondanák, hogy azért dolgozzanak, hogy pénzt keressenek. A pénz csak egy eredmény, része az egésznek, de reggelente, amikor kikelünk a jó meleg ágyból, nem a pénzre gondolunk. Ha te erre azt mondod, de én a pénz miatt kelek fel és megyek dolgozni, akkor érdemes tovább gondolni, hogy mi az oka annak, hogy akarod azt a pénzt? Szabadabb szeretnél lenni vagy jobb életet szeretnél, akár egy új autót stb. A lényeg az, hogy még akkor is, amikor a pénzt szeretnénk, nem magát a pénzt akarjuk, hanem azt, amit elérhetünk általa, a pénz az csak egy eszköz és nem a miérted. A miért az, ami miatt akarod azt a pénzt. A miérted sokkal mélyebben gyökerezik, mint, ahogyan a felszínen megmutatkozik, ezért érdemes jobban megvizsgálni.

 

Hogyan épül fel a miérted?

A koncepció teljes egészében, az emberi döntéshozatal biológiájából fakad.  Az aranykör működése tökéletesen rávetíthető az agyunk működésére.

 

Mit? : Az aranykör külső rétege, az agyunk külső rétegének (neocortex) felel meg. Az agynak ez a része az elemző és racionális gondolkodásért felelős.

Miért?  és Hogyan?: az agy belsejében lévő limbikus rendszernek felel meg. Innen erednek a zsigeri érzéseink. Ilyen érzések pedig akkor ébrednek bennünk, amikor meg kell hoznunk valamilyen döntést, amelyet érzékszervekkel nehezen tudunk megindokolni.

Ezek a képességek az agyon belül is elkülönülnek ez a biológiai oka annak, hogy néha nehezen tudjuk szavakba önteni az érzéseinket. De azt megtanulhatjuk, hogyan társítsunk szavakat az ilyen érzésekhez. Akinek ez megy az sokkal könnyebben tudja megfogalmazni a miértjét. Szavakba tudja önteni azt, mitől érzi magát teljesnek, amikor a legjobb formáját hozza.

Aki eljut idáig képes lesz arra, hogy tudatosabb döntéseket hozzon a vállalkozásában, a munkájában vagy akár a magánéletében.

Nézd meg az első részhez tartozó rövid videót is: kattints a linkre!

 


 

Te hol tartasz most az igazi hivatásod felé vezető úton? Ha úgy érzed, hogy elakadtál, élj az egyszeri kedvezményes konzultációs lehetőséggel, amit online tudsz igénybe venni.

 

Bővebb infó és időpontfoglalás itt: kedvezményes online karrier és üzleti konzultáció 

 

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

www.nagyklara.hu

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!