fbpx

Inspiráló karriertörténetek- Molnár Anita

Inspiráló Karriertörténetek interjúsorozat

Ha úgy érzed motivációra van szükséged a karrieredben, vagy elakadtál, fejlődni szeretnél, mert többre vágysz, akkor jó helyen jársz!
Ez a motiváló interjúsorozat azért jött létre, hogy egymásnak segíthessünk, inspirálódjunk, együtt fejlődjünk. Minden történet egyedi és megismételhetetlen, alkalmazottak és vállalkozók is megosztják a sikereiket és nehézségeiket.

Ebben az interjúban Molnár Anitát ismerheted meg, aki főállású vállalkozó, kozmetikus. Megtalálta az igazi hivatását. Hosszú utat járt be. Többször váltott karriert, de kitartása és határozottsága meghozta neki a sikert.


1. Jelenleg mivel foglalkozol, mi a munkád?
- Egyéni vállalkozó vagyok. Mesterkozmetikus, sminktetováló szakember. Külföldön van saját kozmetikai szalonom. Személyre szabott szolgáltatásokkal, exkluzív környezetben, prémium minőségű hatóanyagokkal dolgozom. Precíz vagyok, megbízható és lojális.

2. Hol tartasz most a karrieredben?
- Megtaláltam az igazi hivatásomat és imádom, amit csinálok. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, igyekeztem a lehető legmagasabb elméleti és gyakorlati tudásra szert tenni. 
A szépségipar folyamatos fejlődése, az új technológiák, alapanyagok megjelenése ezt megköveteli. A mai napig folyamatosan képzem magam. Önazonos vagyok, ez tesz sikeressé.


3. Korábban váltottál e már karriert? Ha igen, milyen területen voltál és milyen területen folytattad tovább a váltás után? Miért döntöttél úgy, hogy váltani szeretnél?
- Többször váltottam már karriert, eddig mindig sikeresen. Eredeti szakmám óvodapedagógus. A NYME-BEPF pedagógus szakán szereztem diplomát, pár évet töltöttem kisgyermekek nevelésével.


Majd előtérbe került az egzisztenciateremtés, ezért a továbbtanulás mellett döntöttem. Más irányban folytatom az életem.
A BGF-KKFK külkereskedelmi diplomám lehetőséget adott arra, hogy saját vállalkozásba kezdjek, olasz céggel kössek partner szerződést.

A Segafredo Zanetti licencet megvásarolva, megnyitottam az első olasz kávézót franchise formában. További üzletek nyitásával az ország több pontján pár év alatt a vállalkozás piacvezetővé vált a vendéglátás területén, Magyarországon.

Magánéleti okok miatt a cég eladásra került. Ismét új lehetőséget kerestem, továbbtanultam, karriert váltottam.
A szükséges képesítések birtokában megnyitottam L’Oréal Professionnal szépségszalonomat. Vezető sminkese voltam a Miss Universe, és a Miss World Hungary szépségversenyeknek. Dolgoztam divatbemutatókon, fotózásokon. 
Szakmai cikkeket írtam a hazai Beauty Forum magazinnak.
A gazdasági lehetőségek beszűkülése arra ösztönzött, hogy külföldön folytassam. Így nyitottam meg a saját kozmetikai szalonomat külföldön.

4. Szerinted mire van szükség egy sikeres karrierváltáshoz? Vagy ha éppen benne vagy egy karrierváltó folyamatban, mi az, ami most motivál téged?

- Úgy gondolom, hogy egy ilyen karrierváltásnál fontos a rugalmasság, nyitottság, hogy az ember igazán sikeres tudjon lenni. Ami nagyon fontos még, hogy legyél határozott és tudj meghozni döntéseket. Ebben persze lehet segítséget kérni, de jó, ha az ember tudja, hogy mit akar és merre tart.

5. Milyen jövőbeli karriercéljaid vannak?

- Szeretnék értéket teremteni, fejleszteni a vállalkozásomat. Ezért szeretnék nyitni az online értékesítés felé, a jelenlegi tevékenységemet kiegészíteni egy kozmetikai termékeket árusító webáruházzal.

Ha szeretnél többet megtudni Anitáról és a vállalkozásáról kattints a linkre: https://www.facebook.com/kosmetikinstitutanita


Te hol tartasz most az igazi hivatásod felé vezető úton? Ha úgy érzed, hogy elakadtál, élj az egyszeri kedvezményes konzultációs lehetőséggel, amit online tudsz igénybe venni.
Bővebb infó és időpontfoglalás itt: kedvezményes online karrier és üzleti konzultáció 
Nagy Klára Karrier tanácsadó és üzleti mentor www.nagyklara.hu info@nagyklara.hu +36-30-866-3243 Elérhető hétköznap 10-18 óra között
 
Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

* kötelező mezők
 
 
 
 

You have Successfully Subscribed!