fbpx

Könyvajánló: Vishen Lakhiani, A BUDDHA és a FENEGYEREK

Egy számomra nagyon inspiráló könyvet szeretnék bemutatni neked, hátha kedved kapsz ahhoz, hogy elolvasd vagy inspiráltabb legyél az úton, ha épp az igazi hivatásodat keresed.

 

Vishen Lakhiani 2003-ban mondott fel a Szilícium-völgyben, hogy meditációt oktasson. Megalapította Mindvalley-t 700 dollárral, úgy, hogy sem befektetők sem kockázati tőke nem állt mögötte. 2008-ban a cégnek 18 alkalmazottja volt és havi 15 ezer dollár veszteséget termelt. Bevándorlóként nem kapott munkavállalói vízumot, ezért az egész vállalkozást Malajziába kellett költöztetnie, oda, ahol született. Depressziós lett a kilátásai nem voltak túl fényesek. Mégis kitartóan haladt az önfejlesztés útján. Önmaga legjobb verziója szeretett volna lenni, megteremteni álmai munkahelyét, ahol jól érzi magát és felvirágoztatni azt.

Mára egy 100 millió dolláros árbevételű céget épített fel. A Mindwalley irodáját pedig 2019-ben az Inc. magazin a világ tíz legszebb irodája közé válogatta be.

 

A kemény munka mítosza

Vishen szerint a lélek nem azért született a földre, hogy keményen dolgozzon és gürcöljön, hanem hogy megtapasztalja a szabadságot a gondatlanságot és a kiteljesedést. Azt állapította meg, hogy az igazán kivételes emberek nem dolgoznak „keményen”, hanem bizonyos létállapotot és identitásokat fejlesztenek. Ez lehetővé teszi számukra, hogy az élet erőfeszítés nélkül kitáruljon előttük.

A könyvben saját tapasztalata mellett, valódi, működő gyakorlatokat, technikákat és eszközöket is megoszt az olvasóval.

Számára a vállalkozó definíciója nem azt jelenti, hogy van egy cége valakinek. Hanem azt, aki törekszik rá, hogy a legjobbat nyújtsa, akár egyéni vállalkozó, alvállalkozó, egy milliárdos cég vezetője vagy alkalmazott.

 

A Buddha archetípus

Egy olyan ember, aki felismeri és használja a benne lévő erőt. Úgy éli az életét, hogy az egyfajta belső tudatosságból és összhangból fakad.

 

A fenegyerek archetípus

Aki előreviszi az emberiséget, megkérdőjelezi a normákat ezáltal változást idéz elő. Szerinte, ha valóban szeretnéd te irányítani a saját életedet, akkor mindkét archetípus készségeit el kell sajátítanod. Ha ezt megteszed egy egészen más szinten tudod majd élni az életedet.

Boldogság: örömöt fogsz találni a munkádban.

Immunitás a túlterheltségre: nem lesz többé nyomasztó egy terheltebb időszak.

Kapcsolatok: minden kapcsolatod win-win szituáció lesz.

Inspiráció igény szerint: bármikor hozzáférsz új ötletekhez és te is inspirálsz másokat.

Bőség: életed minden területén bőség köszönt rád.

Könnyed siklás: a szerencse és szinkronicitás.

A valóság meggörbítése: könnyedén a tiéd lesz minden, amire vágysz.

Szerinte mindenki eljuthat ide, megtapasztalhatja az életet egy magasabb szinten is, függetlenül attól, hogy most épp hol tart a karrierjében.

 

 

Ha úgy érzed elakadtál: kattints ide!

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

www.nagyklara.hu

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!