fbpx

Légy szabad! Légy önmagad! De hogyan?

A személyes tapasztalataimon keresztül szeretném neked bemutatni, hogy mit jelent igazán szabadnak lenni. Így te is elindulhatsz a saját utadon, hogy megtaláld azt a szabadságot, amire te vágysz, és ami téged igazán boldoggá tesz.

 

Mi a szabadság?

Érdemes tisztáznunk az elején, hogy a szabadság, mindenki számára mást jelent, ugyanúgy, mint a szeretet például. Ugyanazt a szót használjuk, de más értelmezésben.

Én egy nagyon szabad lélek vagyok. Évekkel ezelőtt, amikor nagyon nem voltam a helyemen, mindenfelé azt kutattam, hogyan lehetnék szabad. Annyira nagyon szabad akartam lenni, hogy csak még inkább bebörtönöztem magam. Persze mindig azt vettem csak észre, ami miatt épp nem lehetek igazán szabad, a külső tényezőket okoltam. Az embereket, a helyzeteket, a munkámat stb. Egy ponton, amikor rájöttem, hogy ez nem a jó irány, feltettem magamnak a kérdést mi az igazi szabadság számomra és hol találom meg? A válasz nem jött egyik napról a másikra, idő kellett ahhoz, hogy kitisztuljon a kép. Több évembe telt, hogy rátaláljak a válaszra.

 

2011-ben tettem meg az első olyan lépést, ami igazán elindított ezen az úton. Egészen addig soha életemben nem ültem még repülőn, és sokat nem is utaztam. Ügynökségen keresztül sikerült munkát találnom egy idős otthonban, mint care assitant, így költöztem Pooleba, Dél- Angliába. Egy bőrönddel némi kölcsönkért pénzzel és félelmekkel tele útnak indultam, életemben először repülőre ültem és kiköltöztem. Úgy éreztem fel akarom fedezni a világot, fejlődni akarok, utazni és megtalálni azt, mit is jelent igazán szabadnak lenni. Jó tudom, ez mégse egy világkörüli út és heti 48-54 órákat dolgozni, éjszakai műszakban, egy idősotthonban nem olyan, mint a Bahamákon nyaralni, de nekem sokat jelentett. Tudtam angolul, de mégis az elején teljesen elveszettnek éreztem magam. Nem tudtam önmagam lenni, nem tudtam igazán azt adni, ami én vagyok. Egy egyszerű hétköznapi beszélgetésben sem, a munkahelyről nem is beszélve. Az otthon menedzsere egy hét után közölte velem, hogy ki vagyok rúgva, mehetek haza. Tisztán emlékszem arra a napra, amikor ott ültem vele szemben az irodában és ő azt mondta, hogy hibáztam valamiben, így nem tartanak igényt tovább a munkámra. Valahogy akkor született meg bennem igazán a döntés, hogy én ezt igenis végigcsinálom, és nem fogom feladni. Egyszerűen közöltem vele, hogy én nem megyek haza. Mondja meg mit hibáztam, tisztázzuk le, hogy miben kell fejlődnöm. Ezt csak zárójelben jegyzem meg, hogy én ezt az ügyet feljebb vittem. Kiderült, hogy tulajdonképpen semmit nem hibáztam, egy ürügy volt csak az ő részéről, mert egyszerűen nem voltam neki szimpatikus. Ezt onnan tudom, hogy ennek az otthonnak volt egy tulajdonosa, aki az ő felettese volt, és akit én megkerestem a beszélgetésünk után. A tulajdonos hölgy kézbe vette az ügyemet és így maradhattam, mert mint kiderült, semmilyen konkrét hiba nem történt. Fél év múlva pedig magát a menedzsert rúgták ki, egyik napról a másikra, nem miattam egy teljesen más ügy miatt. Lényeg a lényeg, hogy nekem ez sokat tanított ez a helyzet.

 

Mit tanultam és miben fejlődtem?

Egy idegen helyen és környezetben, idegen nyelven is helyt tudtam állni, és nem adtam fel. Ettől pedig erősebb lettem. Ez kifejlesztett bennem egy olyan biztonságérzetet, hogy én igenis képes vagyok erre, bárhol, bármikor. Függetlenül mindentől. Én ezt tanultam meg azalatt a pár éve alatt, amit aztán végül itt eltöltöttem. Épp szóba került a csoportvezetői kinevezésem, amikor viszont rájöttem, hogy ez nem az én utam és új leckékre, felfedezésekre van szükségem, hogy eljussak a vágyott szabadsághoz.
Ekkor indultam útnak, hogy felfedezzem Ázsiát, jógát és meditációt tanuljak. Egy mélyebb önismereti úton indultam el, hogy választ találjak arra a kérdésemre, mi az, ami engem igazán boldoggá tesz? Mi az én igazi életfeladatom? Ez egy több állomásból álló, sírással néha nevetéssel teli út volt. Erről a videóimban fogok majd hosszabban is beszélni nektek. Jártam Nepálban, Indiában és a Közel-Keleten.

 

Mi volt a tanulság számomra?

A költözések, az utazások, a váratlan helyzetek, az anyagi nehézségek, csalódások és örömök, mint megtanítottak arra, hogy tudom azt és érzem is belül, a szabadságom nem függ attól, hogy éppen hol élek, kivel vagyok együtt, egyedül vagyok e vagy nem. És biztosan tudom, hogy bárhol bármikor újra tudom kezdeni az életem, a nulláról. Nekem ezt jelenti a szabadság. Már nem keresem, hanem élem. A helyemen vagyok, napról napra egyre jobban. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden nap tökéletes, hogy minden sikerül, de a saját utamat járom, azt, ami az enyém. És észreveszem azt is, ha valaki, vagy valami már nem ebbe az irányba visz. Ilyenkor döntök és lépek, még akkor is, ha ez néha nehéz, vagy félelmetes. Így vagyok önmagam és szabad! Neked mit jelent a szabadság?

 

Te hol tartasz most az igazi hivatásod felé vezető úton? Ha úgy érzed, hogy elakadtál, élj az egyszeri kedvezményes konzultációs lehetőséggel, amit online tudsz igénybe venni.

 

Bővebb infó és időpontfoglalás itt: kedvezményes online karrier és üzleti konzultáció.

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

www.nagyklara.hu

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!