fbpx

Majd egyszer… Hogyan építsd a jelenben sikeresen a jövőt és a karrieredet?

A legtöbb időt azzal töltjük, hogy a jelenben a jövőt tervezzük, vagy előre aggódunk vagy szépnek látjuk, de távolinak és arra használjuk, hogy a jelenben éppen abban a pillanatban jobban érezzük magunkat.


Ha aggódunk, akkor ezzel eltoljuk a jövőt és nem hagyjuk azt igazán kibontakozni, megrekedünk a jelenben és vagy semmi nem történik, vagy a lehető legrosszabb, de jó semmiképpen nem várható.

Ha nagyon fényesnek látjuk a jövőt, akkor a pedig hajlamosak lehetünk csak egy menekülési útvonalnak használni, akkor amikor a dolgok éppen rosszul alakulnak a jelenben. A megvalósítás ilyenkor sokszor nem következik be, mert ezzel a realitás szintjére kéne hoznunk az álmot és dolgozni rajta, tenni érte, ami lehet, hogy elvenné ezt a ragyogást. Jönnek a kihívások a szürke hétköznapok, így könnyű visszazuhanni oda, ahonnan indultunk. Bármilyen álommunka lehet néha kihívásokkal teli, vannak problémák, amiket meg kell oldani és az élet mindig hozhat váratlan fordulatokat.

 

A múlt a jelen és a jövő beállítása

A megbánás vagy az elutasítás képes a múltban tartani és megakadályozhatja azt, hogy tovább lepjünk, előre jussunk. Ez azért van, mert az agy folyamatosan újra játssza, azokat az eseményeket, amik miatt, az elutasítást vagy a megbánást érezzük.

Tedd fel magadnak a kérdést:

Ha nem lennél elakadva, akkor hol lennél?

 

 

A múlt elengedésének legjobb módja, hogy megkérdezed magadtól: Mit tanít ez nekem? Ha megvan a válasz, akkor értelmét veszti kapaszkodni bele és elveszíti a jelentőségét, ez segít tovább lépni.

Azért, mert a múltban kudarcot vallottál a karrieredben, vagy negatív kritikát kaptál a munkahelyeden, esetleg vállalkozást építettél és nem a várt eredményt kaptad, az nem jelenti azt, hogy ennek mindig így kell lennie. Minden kudarc egy fejlődési lehetőség és ha megvan a miért, a tanítás, akkor ezt az előnyödre is fel tudod használni, így tudsz sikeres jövőt építeni.

 

A jövőbeli különbség

Ha mindig a jövőbeli különbséget hajszolod a hajsza soha nem ér véget, írja Vishen Lakhiani A csodálatos elme kódja című könyvében. Mit jelent ez? Arra nevelnek minket, hogy a „jövőbeli különbségre figyeljünk”. Ez az, ami a jelenlegi és a kívánt állapotod között van. Ilyenkor meg vagy rekedve a két állapot között és kijelented azt, hogy akkor leszek boldog, ha új munkát találok, lesz egy sikeres vállalkozásom, vagy keresek x összeget stb.

Nem arról van szó, hogy ne legyenek céljaid és ne tervezd a jövőt, de élj a jelenben, tegyél érte és tanuld meg a múltból azt, ami segít a fejlődésben. Így biztos, hogy célba érsz és meg tudod valósítani a karrierálmaidat.

 

Ha úgy érzed elakadtál: kattints ide!

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

www.nagyklara.hu

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!