fbpx

Mi a sikeres karrier titka? Én hogyan építettem fel?

Tervezzek vagy ne?

Nem arra gondolok, amikor már a kiégés határán vagy és jól keresel, de nem szereted a munkádat. A sikeres karrier azt is jelenti, hogy jól érzed magad abban, amivel éppen foglalkozol. Szereted a munkádat és hivatásként éled meg.

A héten Londonban és Dél-Angliában jártam, pontosabban Bournemouthban. Amolyan kellemeset a hasznossal alapon látogattam ki pár napra. Hogy miért voltam kint és hogyan kapcsolódik ez a sikeres karriertervezéshez?

Én először 2011-ben költöztem ki Angliába. Akkoriban nagyon nem ment jól, munkanélküli voltam és kaptam a munkanélküli segélyt. A közmunkaprogram keretében pedig kötelező volt elvállalnom valamilyen közmunkát 3 hónapra. Első verzió az utcaseprés lett volna, diplomásként ezt ajánlották nekem a munkaügyi központban. Nem nem viccelek tényleg! Próbálkoztam az ügyintézőnél, hogy hátha van valami más lehetőség is. Így kötöttem ki végül egy idős otthonban, ahol az ápolók munkáját segítettem. Etetés, betegkísérés, orvoslátogatások stb. Itt kezdődött minden, ezután jött a külföldi lehetőség. Egy dél-angliai idős otthonban kaptam munkát.

 

Életemben először repültem, amikor kiköltöztem. Teljesen egyedül, úgy hogy senkit nem ismertem kint és kölcsön kellett kérnem pénzt, hogy tudjam állni a kezdeti költségeket.

Sajnos sikerült egy olyan menedzsert kifognom, aki nem igazán kedvelt. Egy hét után közölte, hogy ki vagyok rúgva. Végül maradtam majdnem három évig, öt pedig pár hónap után elbocsátották. Nehéz évek voltak. Emlékszem arra, amikor nagy nehezen sikerült elintézni a bankszámla nyitást, ami kint elsőre nem egyszerű. Ezt a bankszámlát mentem most megszüntetni részben, ezért is voltam Angliában. Sok mindent megélt már ez a bankszámla.

Volt, amit terveztem és volt amit nem. És akkor még fogalmam sem volt arról mit jelent számomra a sikeres karrier.

  • Terveztem otthagyni az idős otthont és szerettem volna megtalálni az igazi hivatásomat. Azt nem gondoltam volna, hogy ez egy hosszabb nepáli majd indiai utazással indul. Jógaoktató lettem, mert a mai napig szeretek jógázni és meditálni. De álmomban se gondoltam volna még akkor, hogy Angliába visszaköltözök. És ott leszek majd egyéni vállallkozó, jógaoktató és coach, aki konzultációkat tart online és offline.
  • Terveztem Dubaiba költözni ahova magánéleti szálak is fűztek. Megkaptam kint a jógaoktatói állást, amit elsőre megpályáztam. A magánélet végül nem úgy alakult, ahogy terveztem. én pedig nem éreztem igazán, hogy az az utam, hogy beosztottként napi hat órában jógát oktassak kint.
  • És soha nem terveztem hazaköltözni, de mégis volt egy pont, amikor úgy éreztem Angliában hogy vállalkozóként már tovább nem tudok fejlődni és lépnem kell. Úgy éreztem Budapest az ahol tudok haladni tovább. Itt vagyok! 🙂

Akkor tervezzünk vagy ne?

Igen kell tervezni, amikor éppen arra van szükség, és el kell engedni az irányítást ha épp abban a fázisban vagy, ahhoz hogy kiteljesedj az igazi hivatásodban és azt az életet éld, amit igazán szeretnél.

 

Ha további kérdések merülnek fel benned keress nyugodta!

Ha első alkalommal jársz nálam, lehetőséged van egy 60 perces kedvezményes konzultációra, élj a lehetőséggel: kedvezményes online konzultáció

 

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!