Miért fontos az önfejlesztés?

Az életben egy dolog biztos, a változás, semmi sem állandó, örök, egyszer minden elmúlik, vagy átalakul. Igen vannak, akik szeretnék azt hinni, hogy ez nem így van, és lehet hitegetni magunkat, vagy fellegvárat építeni, van, aki így él. Ez ideig, óráig működőképesnek látszik, aztán jönnek a problémák. Magánéleti gondok, üzleti, anyagi sikertelenség, egészségügyi problémák.

Itt két választása van valakinek, vagy elindul az önfejlesztés útján, elkezd dolgozni magán, vagy csak a körülményeket, a résztvevőket hibáztatja. Ha dolgozik saját magán fejlődhet, rendbe teheti az életét, megoldhatja a problémáit, ha a hibáztatást választja akkor csak csúszik egyre lejjebb a leejtőn, és sajnos van az a pont ahol már nem nagyon lehet visszafordulni.


Te melyik vagy a kettő közül? Szeretnél fejlődni, hajlandó vagy elfogadni, hogy rajtad múlik?


Ha a válasz igen, akkor te már elindultál az úton, hiszen ez egy rögös és hosszú út, aki nem ma kezdte tudja, hogy ez egy életen át tart. Legtöbben azért kezdünk el magunkkal foglalkozni, mert valami nem jó, baj van. Aztán egyszer csak szokássá válik az önfejlesztés. Igen, nem csak azért érdemes dolgozni magunkon, mert baj van.


Ha van egy élethelyzet, amiben elakadásod van, pl. nem szereted a munkádat, szeretnél váltani, vagy egyedül, vagy és szeretnél, párt találni stb. Ezek lehetnek célok, de rá fogsz jönni, hogy amint elérted, amit akartál, azzal az élet nem áll meg, így a fejlődésnek is folyamatosnak kell lennie.


A legegyszerűbb az, ha csak lépésekben haladsz, és folyamatosan fejleszted a személyiségedet, akkor is, ha jól vagy akkor is, ha nem. Ha jól vagy és nem fejlődsz, egyszer eljutsz oda, hogy megint nem vagy jól, mert a már megszerzett tudás, ami akkor még jó volt, kevés.

Folyamatosan új tudásra lesz szükséged ahhoz, hogy az élet újabb kihívásainak megfelelj, tudj haladni előre. Ha pedig így élsz, hidd el szinte már nem is kell akarnod valamit, amit el szeretnél érni. Egyszerűen csak jön, mert benne vagy a flowban. Persze kell érte dolgoznod és tenned, de nem szükséges szenvedni, erőlködni, és ami pedig nem a tiéd könnyen el fogod tudni engedni, hogy igazán arra fókuszálj, ami a te utad.

Share on facebook
Megosztom
Share on email
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

* kötelező mezők
 
 
 
 

You have Successfully Subscribed!