fbpx

Mi az igazi ok, ami miatt felkelsz reggelente?

Mi az élet értelme?

 

Vannak olyan napok, amikor nehéz kikelni az ágyból? A szürke hétköznapok, amikor kint esik az eső, felhős az idő, vagy még olyan korán van, hogy sötétség borít mindent és szinte ki sem látsz az ablakon. Vagy, amikor csak egyszerűen rossz a hangulatod? Van olyan, hogy reggel úgy indul a napod, hogy legszívesebben be is fejeznéd és inkább visszafeküdnél aludni?

Amikor épp a reggeli kávét kortyolgatod és látod magad előtt, hogy igen ez egy újabb nap. Újabb meetingek, feladatok, leadási határidők, csak a szokásos napi rutin.  Szinte azt is tudod előre, hogy a főnöködnek épp milyen hangulata lesz ma. Aztán valahogy nagyon nehezen átkapcsolsz robotüzemmódba és nekiindulsz a napnak.
Pedig a lelked mélyén érzed, hogy ez így nem az igazi. Már pontosan tudod, hol lenne a helyed, mi az, amivel szeretnél foglalkozni. De mindig ott van az a DE. A fix fizetés, vagy a még most nem lehet várnom kell, majd, ha itt az ideje, ezt most nem engedhetem meg magamnak, a gyerekek miatt, most erre nincs időm és még sorolhatnám.


Mi a megoldás?
Hogyan változtass ezen? Elárulom a titkot!

Egyszer a tanítvány megkérdezte a Mestert:

– Sokat kell -e még várni arra, hogy a dolgok jobbra forduljanak?
– Hát, ha várunk, akkor még sokat – felelte a Mester.

A titok egyszerűen csak annyi, hogy kezdd el, ott ahol vagy, ahol éppen tartasz, mert sosem lesz tökéletes pillanat.


Neked megvan már a saját karrier ikigaid?

Hallottál már a sushi-zume állapotról? A kifejezés japánból származik és arra utal, hogy az emberek reggelente úgy préselődnek össze a zsúfolt vonatokon, mint a rizsszemek a sushiban. Az utolsó vonatok a munkából hazafelé még éjfélkor is zsúfolásig teltek. Hogyan küzdenek meg mindezzel az ott élők? A titok talán abban rejlik, amit a japánok ikigainak hívnak. Az ikigainak nincs egyértelmű fordítása, ez egy kifejezés, amely az élet célját testesíti meg. Ez az az ok, amiért felkelünk reggelente. Ez az életed értelme, ahogy ezt sokan nevezik. Nyilván ez mindenkinek mást jelent, és több dologról is lehet szó, én ebben a cikkben elsősorban karrier-munka-hivatás ikiagid keresésesre motivállak.


Tedd fel magadnak a kérdést: Te miért kelsz fel reggelente? Miért dolgozol?

Amikor ezt a kérdést megválaszolod, kérlek, hogy mélyen nézz magadba és ne kívül keresd azt a miértet. Értem, hogy a megélhetéshez pénz kell, vagy, hogy motiváló lehet egy szép családot, gyerekeket eltartani ez is fontos, de ettől még a reggeled nem változik és igazán a miérted, ami boldoggá tesz, ami szívből motivál nem a valódi miért lesz, csak egy külső tényező.

A következő cikkemben egy technikát is hozok neked, amivel pontosan meg tudod majd határozni ezt a miértet és megtalálni azt, ami értelmet ad az életednek, hogy jó érzéssel töltsön el minden reggel, amikor felkelsz.

Ha úgy érzed te is szeretnéd személyre szabott eszközökkel az én támogatásommal megtalálni a miérted a karrieredben akkor kattints a linkre: kedvezményes konzultáció

Nagy Klára
Karrier tanácsadó és üzleti mentor
info@nagyklara.hu
+36-30-866-3243
Elérhető hétköznap 10-18 óra között

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!