fbpx

Mikor kezded el végre élni az életedet és az igazi hivatásodat?

Te tudod, hogy miért kelsz fel reggelente? Mi számodra az élet értelme?

 

Három féle embertípus létezik:

– Van, akit lázba hoz ez a kérdés, mert keresi kutatja szeretné megismerni önmagát és érzi a hívást, hogy megtalálja az igazi hivatását, azt az életet, amit igazán magáénak tudhat.

– Van, aki megtalálta és éli, folyamatosan fejlődik benne, halad előre az útján.

– Van, akit még nem ébredt fel, éli a mindennapjait, de ha megkérdeznék tőle ő miért kel fel reggel nem tudna szívből válaszolni erre a kérdésre.

 

A közös bennük, hogy mindhármukban ott a válasz, de ki-ki a maga szintjén fedezte ezt fel. Te melyik csoportba tartozol most? Hová szeretnél tartozni?

 

Engedd meg magadnak!

Aki tudja, hogy mi ad igazán értelmet az életének az életörömmel és belső elégedettséggel telítődik, optimista, elevennek érzi magát. Képes lelkesedni, motivált, belső erővel és nagymértékű rezilienciával, rugalmas ellenállási képességgel rendelkezik. Tudja miért él és hogy milyen irányt szeretne adni az életének.

Sokan azt hiszik, hogy ez kiváltság, nem az. Én is rengetegszer megkaptam már, hogy de jó neked, hogy te abból élsz, amit szeretsz csinálni, nagyon szerencsés vagy. Ez nem szerencse kérdése, kemény önmunka és még sok minden más. Igen egyszer egy ponton könnyűvé válik, de odáig el kell jutni. Kihívások pedig mindig lesznek, mert az segíti a fejlődést.

Ha nem engeded meg magadnak vagy nem teszel érte, akkor te még nem kezdted el élni az életedet. És amíg nem engeded meg, hogy ez megtörténjen nem is fogod.

Nem kell mindenkinek híresnek vagy ismert zongoraművésznek lennie.

Egy dolgot kell csak tenned megtalálni igazán önmagadat és kiteljesedni, ehhez mindenkinek joga van.

 

 A százévesek szigete

A Kelet-Kínai tengerben fekvő Rjúkjú-szigetcsoporthoz tartozó japán szigetet a kínai legendákban a „halhatatlanok földjének” nevezték el. Itt a százévesek szigetén még aggastyánként is rendkívül jó erőnlétnek örvendnek és élvezik az életet. Nyolcvanévesek és olyan életet élnek, mintha ötven évesek lennének. Aktívan kiveszik a részüket a társas tevékenységből, egész évben lelkesen dolgoznak, eszükbe se jut, hogy nyugdíjba menjenek. Az ott élők pontosan tudják, hogy miért kelnek fel reggel és mi az életük értelme. Ez ösztönzi őket, hogy minden nap felkeljenek és örömmel végezzék ezt a tevékenységet, ami motiválja őket.

 

Ha úgy érzed elakadtál: kattints ide!

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

www.nagyklara.hu

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között

 

 

 

 

 

 

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!