fbpx

Milyen ajándéknak örülnél?

Egész évben rohanunk valahova, intézzük az élet ügyes-bajos dolgait, jön az év vége az utolsó nagy hajrá, lassan ideje megállni egy pillanatra és befele figyelni. Igen jó lenne, ha nem csak ilyenkor tennénk meg, hanem rendszeresen, de most különösképpen fontos.

 

Új év új lehetőségek, biztos megfordult már a fejedben az, hogy mi az, amin változtatnál, ami nem volt jó, vagy lehetne másképp jövőre. Hoztál karrierdöntéseket, vagy épp most jutottál el oda, hogy ezeket megtedd, de lehet úgy érzed, hogy szeretnél szintet lépni a karrieredben. Sőt lehet, hogy úgy érzed jövőre már itt az ideje az igazi hivatásnak, megtalálni, beleállni.

Jó dolog álmodozni év végén és reménykedni, hogy jövőre jobb lesz minden, de valahol el kell kezdeni, ezt felépíteni. Kérdés, hogy egyáltalán megengeded e magadnak ezt, vagy van e valami, ami ebben gátol?


Milyen ajándéknak örülnél?

Benne vagy egy kreatív játékban? Oldjuk fel a blokkodat és juss el a megengedés állapotába, ez a gyakorlat ebben fog segíteni.


1. Feladat: Rajzolj vagy keress képet egy olyan ajándékról, amit most szeretnél és úgy érzed segítene előre lepni a karrieredben. Ha választhatnál bármit mi lenne az?

 

Legyél kreatív, válassz bármit! Ez lehet akár egy új képzés, amit, ha elvégeznél szerinted segítene, vagy lehet, hogy csak lelki támogatásra van szükséged, akkor nevezz meg egy ember, akivel jó lenne beszélgetni most, vagy tegyük fel inspirációra van szükséged, esetleg pénzre, amit a vállalkozásodba tudsz fektetni, időre, amit azzal töltesz, hogy új projekteken dolgozz stb.


2. Feladat: Válaszolj a kérdésekre!

 

1. Mennyire fontos neked ez az ajándék, 1-10-es skálán mennyit ér, ha 1 a legkevesebbet és 10 a legtöbbet ér.
2. Hogyan segítene neked ez az ajándék?
3. A hangulatodra, viselkedésedre milyen hatással lenne ez az ajándék?
4. Reális számodra ez az ajándék, elérhető, a valóságban is a tied lehetne?
5. Mit tehetsz meg még ma, hogy tiéd legyen ez az ajándék?


Az én ajándékom

A saját inspiráló sztorimon keresztül szeretném neked megmutatni, hogy igenis lehetséges, megkapni az ajándékot és mennyire meg tudja változtatni az életedet.

Alkalmazottként dolgoztam és akkor éreztem először a hívást, hogy elinduljak az igazi hivatás felé vezető úron. Az én ajándékom, amit akkor szerettem volna az volt, hogy elutazhassak meditálni, hosszabb időre, valahova Ázsiába. Egy idősotthonban dolgoztam heti 48-54 órákat, egyedül éltem és tartottam el magamat, saját lakást béreltem, ami nem volt olcsó, így ez időben és pénzben is kivitelezhetetlennek tűnt.

De kértem az ajándékot, tettem érte és megkaptam. Sikerült elintéznem, hogy egy hónap fizetésnélküli szabadságot kapjak, így meg tudtam tartani a munkámat is és kitalálni mit akarok az utazás után. Akkor még erre szükségem volt. Az utazást teljesen magamnak szerveztem le, sikerült jó árban megoldani, és pár hónap múlva már ott is voltam.

Erről az utazásról itt egy cikk, ha szeretnél bővebben olvasni róla: https://www.nagyklara.hu/miert-olyan-nehez-a-megvalositas-egy-izgalmas-utazasom-tortenete/


Ha nekem sikerült neked is fog, bármi legyen is az ajándékod, amit most szeretnél. Kérd és tegyél érte, engedd meg, hogy megérkezzen!


Ha úgy érzed elakadtál: kattints ide!

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

www.nagyklara.hu

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!