fbpx

Milyen emberekkel dolgozz együtt? Kik azok, akik igazán inspirálnak téged?

“Annak az öt embernek vagy az átlaga, akikkel a legtöbb idődet töltöd.” Jim Rohn motivációs előadótól származik ez az idézet.
Gondolj bele, hogy kikkel töltöd a legtöbb idődet, milyen emberek vesznek körül? Ez a magánéletben is sokat árul el rólad és a munkádban is. De honnan tudhatod, hogy a megfelelő emberek vesznek körül, hogy kik azok, akikre szükséged van és kikre nincs?
 
Ismerd meg önmagadat

Ha ismered saját magadat, akkor könnyen el tudod dönteni, hogy kivel érzed jól magadat és kivel nem. Ez nem azt jelenti, hogyha rendben van az önértékelésed, akkor soha többet nem fogsz olyan emberekkel találkozni, akik negatívak, vagy ártó szándékkal közelednek feléd. De tudatosan felismered és kezelni is egyszerűbb lesz őket.

Ha a helyeden vagy és rendben vagy, akkor olyan emberek fognak nagyobb számban körülvenni, akik támogatnak, előre visznek és segítenek abban, hogy önmagad lehető legjobb verziója lehess.

Ha szeretnél bővebben is olvasni az önismeretről akkor kattints ide: Kattints a linkre!

 

Akkor mégis kikre van szükségem a hivatásomban?

Fontos az, hogy kikkel vagyunk körülvéve egy munkahelyen. Lehet jó a munka, de ha a közeg nem megfelelő akkor nem leszünk igazán motiváltak. Egy kevésbé érdekes munkát pedig sokkal jobbá tehetnek a megfelelő emberek. Nyilván az ideális az lenne, hogy a számunkra megfelelő munkát végezzük a megfelelő emberekkel körülvéve.

Ennek az egyszerű és játékos meghatározására hoztam neked egy nagyon egyszerű tesztet. Dr. John Holland nevéhez fűződik, aki szerint a munkatársainkat hatféle csoportba sorolhatjuk.

  1. Realista: Szereti a természetet, a sportot, az eszközöket, a gépeket.
  2. Kutató: Nagyon kíváncsi és szeret analizálni.
  3. Művész: Művészi tehetséggel és rendkívüli képzelőerővel rendelkezik, szereti az újításokat.
  4. Társas: Szeret segíteni, tanítani, vagy szolgálni másokat.
  5. Vállalkozó: Szeret új projektebe vagy vállalkozásokba belevágni, másokat befolyásolni, meggyőzni.
  6. Hagyománykövető: szívesen vége papírmunkát és szeret feladatokat teljesíteni.

 

Van egy úgynevezett Holland-kód:

John Holland szerint minden ember háromfajta munkatársi csoportot kedvel főként, a csoportok kezdőbetűje alkotja a Holland-kódot.

 

Mi a te Holland- kódod?
Végezd el ezt az egyszerű és játékos feladatot, ha szeretnéd megtudni:

1.Egy szobának hat sarka van, ebben a szobában épp buli van. Az embereknek a fent említett hat csoportja van a buliban, mindegyik sarokban egy másik csoport.

Melyik csoporttal szeretnél a leghosszabb időt eltölteni?

Realista

Kutató

Művész

Társas

Vállalkozó

Hagyománykövető

 

2. A szoba melyik sarkában lévő csoporthoz csatlakoznál, ha 15 perc után ezek közül a választott emberek közül mindenki elindulna bulizni nélküled? A megmaradt csoportok közül válassz!

Realista

Kutató

Művész

Társas

Vállalkozó

Hagyománykövető

 

3. A szoba melyik sarkában lévő csoporthoz csatlakoznál, ha 15 perc után ezek közül a választott emberek közül is mindenki elindulna bulizni nélküled? A megmaradt csoportok közül válassz ismét!

Realista

Kutató

Művész

Társas

Vállalkozó

Hagyománykövető

 

Az általad kiválasztott három csoport kezdőbetűje adja a te saját Holland-kódodat, egyben megmutatja azt is, hogy te pontosan milyen emberekkel érzed jól magad, ők az ideális munkatársak a számodra.

Például: Realista+Vállalkozó+ Kutató= RVK

Nézd meg a 3 típus jellemzőit ezt fentebb már felvázoltam neked és így kapsz egy képet, hogy milyen közeg a leginkább neked megfelelő ahhoz, hogy igazán a helyeden érezd magad a munkádban.

 

Hogyan vonzd be ezeket az embereket?

Most már tisztában vagy önmagaddal, azzal is, hogy milyen emberekkel érdemes körülvenned magadat a munkádban, jöhet a megvalósítás. Ehhez ajánlok egy nagyon jó cikket, amiben kifejtem azt, hogyan tudod megteremteni az új lehetőségeket, embereket az életedben, ha tudatos vagy és alkalmazod ezeket a technikákat biztos sikert fogsz elérni: Kattints a linkre!

 

Te hol tartasz most az igazi hivatásod felé vezető úton? Ha úgy érzed, hogy elakadtál, élj az egyszeri kedvezményes konzultációs lehetőséggel, amit online tudsz igénybe venni.

 

Bővebb infó és időpontfoglalás itt: kedvezményes online karrier és üzleti konzultáció 

 

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

www.nagyklara.hu

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között”

 

 

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!