fbpx

Mire van szükséged? Megengeded magadnak, hogy az álmaid megvalósuljanak?

Ebben a hőségben egy ilyen hűsítő koktél biztosan jólesne, ugye?

Na jó ennél egy kicsit komolyabban kérdezem, tényleg mire van szükséged? Tisztában vagy azzal, hogy milyen alapvető igényeidet szeretnéd kielégíteni?


Tedd fel magadnak a kérdést: Mi az, amire szükségem van?

Ha azt érzed nem haladnak úgy a dolgaid, ahogy szeretnéd, akkor vagy nem vagy tisztában azzal mire van szükséged igazán, vagy tudod, de nem engeded meg magadnak.

Honnan tudod mire van szükséged? Ha kellő önismerettel rendelkezel és tudod mi az, ami a tiéd és mi nem. Így tudsz csak igazi neked való célokat kitűzni és beleállni az igazi hivatásodba, megtalálni azt a munkát, ami a tiéd.

 

Hogyan kezdj neki?

Érdemes egy listát összeállítani és olyan alapvető szempontokat behozni, ami akár abban is segíthet, hogy egy teljesen új nézőpontból láss rá magadra. Ez egy transzformációs folyamat. Ami, ha elindul benned, akkor sokkal könnyebben tudsz kilépni onnan, ahol éppen elakadtál. Így vezet egyenes út az igazi hivatásod felé, hogy megvalósítsd azokat a karrierálmokat, amik biztosan téged szolgálnak majd. Legyen szó, akár karrierváltásról, előre lepésről a jelenlegi munkádban vagy egy álomvállalkozás felépítéséről.

 

A hét szükség

Mieko Kamiya japán pszichiáter hét alapvető igényt fogalmazott meg a teljes élethez kapcsolódóan.

  1. Beteljesült létezés
  2. Változás és növekedés
  3. A jövőre vonatkozó perspektívák
  4. A válaszok befogadása
  5. Szabadság
  6. Önmegvalósítás
  7. Értelem és érték

Ezek az alapvető értékek nincsenek kőbe vésve, mindenkinek mást jelentenek és nyilván lehet szűkíteni vagy bővíteni a saját igényeidnek megfelelően. Érdemes átgondolni, hogy számodra mi a fontos. Ezek a biológiai, társadalmi és spirituális szükségletek néha összekapcsolódnak vagy találkoznak, ha azonos cél szolgálatában állnak.

 

A lényeg, hogy olyan úton haladj, ami összhangban van az igazi természeteddel. Amikor elindulsz, az hogy a vágyaidat beteljesíted-e kevésbé fontos, találd meg és haladj a számodra jó úton és garantált a siker.

 

Te hol tartasz most az igazi hivatásod felé vezető úton?

 

Ha úgy érzed elakadtál: kattints ide!

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

www.nagyklara.hu

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között”

 

 

 


Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!