fbpx

Sikernapló- Hogyan tartsd a fókuszt?

Hosszú távon néha nem könnyű megtartani a lendületet. Ahhoz, hogy el tudjuk érni a célunkat és kitartóak tudjunk lenni, motivációra van szükségünk. Hogyan lehet megtartani a motivációt, anélkül, hogy kiégnénk?

 

Az elköteleződés mindennek az alapja

Peter Drucker amerikai menedzsmentguru szerint, elköteleződés nélkül csak ígéretet teszünk és reménykedünk, de nincsenek terveink. Hányszor tűztél ki egy célt, vagy szerettél volna valamit elérni, megvalósítani, de a kezdeti lelkesedés után valahogy mégsem tudtad ezt sikerre vinni?

Igen jönnek azok a bizonyos szürke hétköznapok, a nehézségek, nem várt történések. Ezek vannak, voltak és lesznek is, ha arra vársz, hogy majd egy ideális állapotba kerülsz, és akkor majd eléred a céljaidat, akkor várhatsz életed végéig. Pont akkor tudod megteremteni ezt az ideális állapotot, ha kitartóan haladsz előre, akkor is, ha épp nem abban vagy. Ez a folyamat lényege, egyszer csak ott leszel, akkor már természetes lesz és magától értetődő, a siker pedig bekövetkezik.

 

A 4 lépés

Chalene Johnson motivációs előadó szerint, ahhoz, hogy sikerre tudjuk vinni a kitűzött célt négy dologra van szükségünk:

  1. Legyünk tisztában az elvárásokkal!

Tudjuk, hogy mit akarunk és miért, így a nehéz pillanatokban is világos lesz számunkra, hogy merre haladunk.

  1. Hozzunk tudatos döntést!

Legyen ez egy belülről jövő tudatos döntés, ha szívből igazán szeretnél valamit akkor ez erőt ad a megvalósításhoz.

  1. Legyen a döntés számon kérhető!

A célt bontsuk kisebb lépésekre, haladjunk eszerint így nem fogjuk túlterheltnek és sikertelennek érezni magunkat. Azt fogjuk érezni, hogy tényleg haladunk, apró sikereket érünk el és ez fog minket motiválni.

  1. Ne legyünk tökéletesek!

Közbejöhet bármi, betegség, változás, külső nemvárt esemény, valami, amit meg kell oldanunk. Ha ezeket kudarcnak éljük meg akkor, feladjuk a célunkat. Ha pedig csak a megoldásra fókuszálunk, megtesszük, amit lehet, akkor nem lesz probléma, az sem ha van probléma.

 

Sikernapló

Az írásnak ereje van, megerősít és segít összegezni, rendszerezni, így a motivációt is könnyebb fenntartani. A naplózás egy nagyon jó eszköz erre. Egy személyes térkép ahhoz, hogy tudjuk hol tartunk és merre haladunk.

Itt tudod letölteni a Sikernaplót (hasznos kérdések a naplózáshoz), lépj be a facebook csoportba és a tiéd lehet: Kattints ide vagy a képre!

 

Ha úgy érzed elakadtál: kattints ide!

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

www.nagyklara.hu

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között

 

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!