fbpx

Új év, új én, új karrier

Fontos két lábbal állni a földön, de a materialista gondolkodás, ha nincs egyensúlyban azzal, amit szívből érzel, akkor nehéz a munka világában egyensúlyt teremteni és ezt fenntartani.

A munkánkban is keressük a beteljesülést, nap mint nap, de annak, aki külső világban keresi a belső értékeket, annak ez egy örök harc lesz. Ez nem azt jelenti, hogy a pénz nem számít és az, hogyan becsülik meg a munkánkat, de csak ebben mérni az veszélyes lehet és rombolhatja a személyiséget, vagy illúziókba ringathatja.A belső és a külső egyensúlya

Az első lépés az, hogy megvizsgálod, mennyire játszanak szerepet az életedben a materiális dolgok és mennyire tudsz kapcsolódni szívből, ahhoz, ami benned van, mennyire fontosak számodra a belső értékek.

A kettőnek összességében egyensúlyban kell lennie egymással. A munkában, ahogy az életben is vannak olyan helyzetek, mikor mindkettőre vagy az egyikre, másikra van inkább szükség. Minél inkább egyensúlyban van ez a két oldal, annál inkább tudod használni a megfelelő helyen és időben. Így tudsz hatékonyan dolgozni építeni a karrieredet, jó döntéseket hozni és bevonzani a számodra legmegfelelőbb lehetőségeket az életedbe. Ez a siker titka.


Segítő kérdések az önvizsgálathoz:

Ki vagyok valójában a hivatásomban?

Mi ad értelmet a munkámnak?

Mi következik az anyagi szükségletek kielégítése után?

Mit jelent az életfeladatom beteljesítése és felismerése?


Az öntudat születése

Az egyensúlyi állapot megtalálását, általában valamilyen válság előzi meg, ami gyakran fájdalommal jár, ez világít rá, hogy változásra van szükség. Amit eddig fontosnak hittünk az veszít az értékéből, és egészen új helyet foglal ez az életünkben. Ilyenkor elég időt kell szánnunk önmagukra és a fejlődésünkre és tudatosítani magunkban mit is akarunk valójában. Így születik meg az új én és az új út, amin haladhatunk tovább.


Ha úgy érzed elakadtál: kattints ide!

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

www.nagyklara.hu

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között

Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!