fbpx

Viszlát 2020! 5 Tipp a tudatos lezáráshoz és karrier újratervezéshez, hogy sikeres legyél 2021-ben!

Hol tartasz most a karriered El Caminoján?

 

A 2020 nehéz és kihívásokkal teli év volt mindenki számára, de egy jó lehetőség a karrier újratervezésre. Ha úgy érzed elakadtál a karrieredben, túl sok minden történt az elmúlt időszakban, vagy csak a céljaidat szeretnéd biztos alapokra helyezni és tudni honnan hová tartasz, akkor olvasd végig az 5 tippemet, ami ebben segít neked.

 

Miért fontos összegezni, lezárni?

A múlt nélkül nincs jelen és jövő. Ahhoz, hogy tudd, hol tartasz most:

  • A jelenben összegezni kell a múltat
  • Meghatározni a jelen helyzetet
  • Megfogalmazni a jövőbeli célt

Ez az a három fontos lépés, ami segít a sikeres lezárásban és karrier újra tervezésben.  De nem mindegy hogyan teszed, ehhez adok most neked 5 tippet, amivel garantált a siker.

1. Tisztázd le a mostani érzelmi állapotodat!

 

Hogyan érzed most magadat a karrieredben?

Az alábbi ábráról válassz két alakot: az egyik képviselje azt az állapotot, ahogy most érzed magad, a másik pedig azt, ahogyan szeretnéd. Ha ez a kettő megegyezik, tehát éppen úgy érzed magad ahogy szeretnéd, akkor elég egyet kiválasztani.

-Mit mutat számodra ez a kiválasztott alak? Miért ezt választottad, milyen érzéseket kelt benned? Mindkét alakra vonatkozóan tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket.

-Mi a különbség a két alak között (ha kettőt választottál)?

2. Tipp: Tisztázd le, hogy milyen pozitív dolgok történtek veled a karrieredben ebben az évben!

Az emberi agyban van egy idegsejt fajta – az un. tükör neuronok. Ezek teszik lehetővé, hogy megértsük a másik ember agyában mi megy végbe. Csecsemőként még pontosan végre is hajtjuk, tükrözzük a másik mozdulatait, felnőttként elkomorul az arcunk a komor arcok láttán és magunk is elmosolyodunk, ha mellettünk felnevet valaki. Ilyenformán a gondolatainkkal hatni tudunk egy másik emberre és a körülményeinket is tudjuk befolyásolni. Ezért fontos, hogy vedd észre azt is, ami jó volt ebben az évben, még akkor is ha ez egy nehéz év volt. Ez megkönnyíti a karrier újratervezést is.

 

3. Tipp: Tisztázd le, hogy milyen negatív dolgok történtek veled ebben az évben a karrieredben!

A terheket és negatív élményeket nem érdemes magunkkal cipelni, megnehezíti a továbblépést. Ami történt megtörtént, ezen már nem lehet változtatni. Tanulni lehet belőle vagy erősödni általa. Vizsgáld meg mi az, amit szerinted te ma már másképp csinálnál abban a helyzetben?

 

 

4. Tipp: Tisztázd le, hogy a tavalyi karriercélok közül van- e olyan, amit sikerült megvalósítani és olyan, amit nem!

Ha év elején írtál listát, azokról a dolgokról, amit elterveztél erre az évre, akkor csak annyi dolgod van, hogy vedd elő és nézd meg mi az, amit sikerült megvalósítani ezek közül és mi az, amit nem. Ugyanezt lista nélkül is megcsinálhatod, csak gondold át mik azok a dolgok, amiket úgy érzel nem sikerült véghez vinni ebben az évben és mi az, ami sikerült. Írd le egy papírra, azokat a dolgokat, amiket nem sikerült megváltoztatni, vagy elérni, ezekre szükséged lesz a következő feladatnál.

 

5. Tipp: Tisztázd le, hogy mi az, amit már ma szeretnél megváltoztatni a karrieredben!

 

Vedd elő a listát, azokról a dolgokról, amiket nem sikerült megvalósítani, nézd át mi az:

– amit még mindig szeretnél elérni és

– mi az, amire időközben rájöttél, hogy már igazán nem is vágysz rá

És tedd fel magadnak a kérdést, hogy mi az, amit már ma vagy a napokban megtehetsz azért, hogy ez/ezek a meg nem valósított célok 2021-ben megvalósuljanak? Erre a kérdésre a válasz az első lépés, amit már év végén megtehetsz azért, hogy a 2021-es éved jól induljon és stabil alapokra épüljön fel. Ez a tudatos és sikeres karrier újratervezés alapja.

Ha további kérdések merülnek fel benned keress nyugodtan!

Ha első alkalommal jársz nálam, lehetőséged van egy 60 perces kedvezményes konzultációra, élj a lehetőséggel: kedvezményes online konzultáció

Nagy Klára

Karrier tanácsadó és üzleti mentor

info@nagyklara.hu

+36-30-866-3243

Elérhető hétköznap 10-18 óra között


Megosztom
Elküldöm

Szerző:

Önismereti munkafüzet

Hírlevél feliratkozás

Szeretnéd megtalálni az igazán neked való hivatást?

Ebben támogatlak heti hírleveleimmel és ingyenesen letölthető anyagaimmal. Iratkozz fel most és az ajándék önismereti e-book is a tiéd lehet, ami segít abban, hogy megtaláld az igazi hivatásodat!

You have Successfully Subscribed!